HZZO obavijest 

Obavijesti HZZO-a
29 lis Categories: medo

29.10.2019. - Tjedan svjesnosti o dijabetesu - raspored rada dodatnih ambulanti  NOVO

Povodom Međunarodnog dana šećerne bolesti koji se obilježava 14. studenog Sveučilišna klinika Vuk Vrhovac KB Merkur omogućit će dodatne termine za preglede osoba sa šećernom bolešću, UZV štitnjače, UZV srca, ergometriju, EMNG, doppler karotida, AB index, doppler perifernih arterija, OCT i fotofundus u tjednu od 11. do 15. studenog ove godine. U prilogu je tablica s terminima ambulanti, kao i pretraga koje će biti moguće obaviti u navedenom tjednu. Za sve navedene preglede i pretrage otvoreni su slobodne termine za naručivanje u Središnjem sustavu za naručivanje.

Na ovaj način želimo osobama oboljelima od šećerne bolesti omogućiti veću dostupnost specijalističkih pregleda i pretraga za procjenu kroničnih komplikacija šećerne bolesti.  

04.10.2019. - Izmjena Odluke o osnovama i novim cijenama ZZ                     

Poštovani, 

izvješćujemo Vas da je Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje dana 30. rujna 2019. godine donijelo Odluku o izmjenama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja kojom je u skladu s propisima koji utvrđuju vrijednost rada, utvrđena izmjena cijena zdravstvene zaštite. 

Spomenuta Odluka objavljena je u Službenom listu „Narodne novine“ broj 94/19. s danom 2. listopada 2019. godine te je ista stupila na snagu s danom 3. listopada 2019. godine. 

19.08.2019. - Obavijest o promjeni dostave i obrade računa  

                      - UPUTA o promjeni dostave i obrade računa 

12.08.2019. - Pregled migrirajućeg pacijenta: uputa o postupanju 

19.07.2019. - Rad pod nadzorom doktora medicine 

16.07.2019 - Obavijest o pravima djece i roditelja u sustavu zdravstvene i socijalne skrbi 

                      temeljem preporuke pravobraniteljice za djecu o kreiranju unificirane brošure za djecu s teškoćama u razvoju i njihove roditelje,                          a po uputi Ministarstva zdravstva podaci o pravima djece i roditelja ugrađeni su u sadržaj objedinjene obavijesti koju Vam na                              ovaj način činimo dostupnom:

                    -Prava pacijenata

                    -Prava iz sustava socijalne skrbi

                    -Prava iz OZO i RRP djece i njihovih roditelja

28.05.2019 - NPP rano otkrivanje slabovidnosti djece   

                       ZAMOLBA

                       UPUTA OBITELJSKA I PEDIJATRIJA

30.04.2019 - Suvremene tehnologije u praćenju glikemije dostupne u RH - jednodnevni stručni skup, obavijest o edukaciji  

19.04.2019 - Izbor doktora PZZ-a   

09.04.2019 - Dostava podataka o pruženoj ZZ

29.03.2019 - obavijest o produzenju ugovora do 31.12.2019. za UGOVORNE PARTNERE U PZZ

27.03.2019 - Jednodnevni stručni skup "SUVREMENE TEHNOLOGIJE U PRAĆENJU GLIKEMIJE DOSTUPNE U RH"

08.02.2019 - obavijest o praćenju pobola djece i obvezi izabranih doktora koji skrbe za predškolsku djecu da ispravno i cjelovito

                     ispunjavaju Potvrdu o obavljenom zdravstvenom pregledu predškolskog djeteta 

05.02.2019 - eRegistar lijekova (prethodno potrebno spojiti vpn konekciju)

18.01.2019 - Izdavanje recepata za pacijente sa EKZO

HZZO obavijest 

Elektronička razmjena zdravstvenih podataka za građane Europe
24 ruj Categories: medo

Poštovani,

Hrvatska je pridružena elektroničkom sustavu razmjene zdravstvenih podataka (Health Digital Service Infrastructure ili eHDSI) koji međusobno povezuje nacionalne usluge e - Zdravlja kako bi omogućila prekograničnu elektroničku razmjenu zdravstvenih podataka na siguran, učinkovit i  interoperativan način te osigurava kontinuitet njege za građane Europe neovisno o tome u kojoj se zemlji nalaze. Usluge u eHDSI koje se postupno uvode u 22 zemlje EU do 2021. godine su eRecept (ePrescription) uključujući elektroničko izdavanje lijeka (eDispensation) i sažetak medicinskih podataka o pacijentu (Patient Summary). U ovom trenutku usluga eRecepta je dostupna u Finskoj koja je omogućila dohvat njihovih recepata u inozemstvu te u Estoniji i Hrvatskoj koje prihvaćaju eRecepte. Usluga sažetka medicinskih podataka o pacijentu je dostupna u Češkoj koja je omogućila dohvat njihovog sažetka medicinskih podataka u inozemstvu te u Luksemburgu i Hrvatskoj koje prihvaćaju sažetke. 

Ukratko o procesu dohvata sažetka medicinskih podataka

Sažetak medicinskih podataka o pacijentu se prenosi iz nacionalne infrastrukture zemlje prebivališta u ordinaciju opće obiteljske medicine u Hrvatskoj preko nacionalnih kontaktnih točaka (NCP), ukoliko je pacijent za to dao suglasnost u zemlji prebivališta (u Češkoj). Originalna PDF verzija sažetka na češkom jeziku i prevedeni sadržaj elektroničkog sažetka dostupan je liječnicima opće obiteljske medicine putem NCP portala. NCP Portalu liječnici pristupaju, nakon ostvarene VPN veze prema CEZIH-u, iz svojeg programskog rješenja ili kroz preglednike Chrome ili Internet Explorer na poveznici https://web.cezih.hr:443/web/p/ncpeh

Prilikom korištenja NCP portala potrebno je odabrati trenutno mjesto rada liječnika i državu iz koje dolazi pacijent te nakon toga upisati identifikacijske oznake pacijenta (primjer se nalazi u uputama za liječnike, od stranice 11). Pacijent mora bit upoznat o postupanju s njegovim podacima (Patient Information Notice ili PIN) stoga prije pristupa sažetku, liječnik mora pacijentu pružiti informacije o PIN-u na jeziku pacijenta (upućuje ga na web stranicu na kojoj su objavljeni PIN-ovi) i pitati pacijenta dozvoljava li dohvat njegovih podataka. Ukoliko je pacijent potvrdio liječniku pravo na pristup njegovim zdravstvenim podacima, liječnik u NCP portalu dohvaća sažetak. 

 

U prilogu dostavljamo detaljne upute za liječnike. Molimo proučite ih. 

Na web stranici HZZO-a dostupno je više informacija o prekograničnim uslugama ovdje. 

U slučaju potrebe za podrškom, kontaktirajte nas na mail helpdesk@hzzo.hr ili telefon + 385 72 11 22 33 (radno vrijeme od ponedjeljka do petka, od 7 do 20 sati i subotom od 7 do 15 sati).

MedO info 

6 ruj Categories: medo

Microsoft prestaje s podrškom za operativni sustav Windows 7 14. siječnja 2020., pa bismo Vam preporučili da u dogledno vrijeme nadogradite računala na Windows 10 operativni sustav.

Provjerite sa stručnim osobama da li je Vaša konfiguracija računala odgovarajuća za novi Windows 10 operativni sustav ili trebate zamijeniti i računalo.

ACES info 

ACES 6.1 nova verzija programa
9 sij Categories: ACES

ACES 6.1 je posljednja certificirana (HNB certifikat 1/2019 od 2. siječnja 2019) verzija programa za obavljanje mjenjačkog poslovanja ovlaštenih mjenjača.

Preporučamo svim korisnicima prethodnih verzija da nam se jave radi dogovora oko instalacije nove verzije.

Potrudili smo se ispraviri sve prijavljene 'bugove' iz prethodnih verzija.

Stranica 1 od 8 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>